Mayke’sWay

Mijn naam is Mayke Ruemkens. Als moeder van twee hoogbegaafde kinderen heb ik gemerkt dat het opvoeden en begeleiden van deze kinderen een extra uitdaging is. Ondanks alle vaardigheden en kennis, die ik zelf heb opgedaan als Gordontrainer, was ik soms zoekend.


Vanuit de behoefte om mijn dochter (en zoon) beter te begrijpen en te begeleiden en zelf steviger in mijn schoenen te staan, ben ik in 2016 de online Cursus Slimme Pedagogiek bij GelukkigHB in Zwolle gaan volgen.

Ik was zeer verrast dat ik mezelf opeens hoorde zeggen “dat ik misschien wel zelf GelukkigHB begeleider zou kunnen & willen worden……”

Gedurende een tijdje bleef die gedachte bij me en ook het gevoel begon toen mee te spelen. Op de een of andere manier was dit precies waar ik altijd van gedroomd heb: een plek voor kinderen om te spelen, ontdekken, knutselen en zichzelf te zijn. Ik word er blij van om hoogbegaafde kinderen in hun kracht te zetten en dat ze ervaren dat ze er mogen zijn wie ze zijn; dat ze leren dat ze oké zijn, ook als iets een keer niet lukt.


In september 2017 ben ik de opleiding tot GelukkigHB begeleider gestart in Zwolle. Ik heb veel geleerd en ervaren over hoogbegaafdheid; bij mezelf, mijn kinderen, de kinderen, die ik gezien heb in mijnstages en in mijn eigen groepen. Ik ben blij en dankbaar voor de manier waarop Rineke en Martin de opleiding geven; met heel hun hart zijn ze betrokken bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Zij werken met veel  passie, ervaring en kennis, die ze graag willen delen. Ze laten mij in mijn waarde, geven mij de ruimte om te ontdekken en mijn eigen weg te vinden. Door deze ervaring ben ik nu in staat om zelf ouders en hun kinderen te begeleiden.  Ik help ouders en kinderen met het vinden van hun eigen manier van hoogbegaafd zijn en stimuleer hen om sterk te staan, gemotiveerd hun eigen weg te vinden en te doen wat echt bij hen past.

Missie

Hoogbegaafde Kinderen en ouders helpen met persoonlijke groei en ontwikkeling; hen in hun kracht zetten en hun onderlinge relatie verbeteren en zorgen dat er meer helderheid en begrip is voor elkaar en over hoogbegaafdheid.

Visie

Ik groei en help anderen groeien.
Ik sta in mijn kracht en inspireer anderen

Wil je meer weten over de mensen achter GelukkigHB klik dan op onderstaande link.

GelukkigHB Zwolle

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *