Zoektocht Ouders Hoogbegaafdheid Antwoorden
Voor Ouders
Maak jij je over het welzijn van je kind?
Heet je kind last van extreme woedeaanvallen?
Zie je signalen van faalangst?
Zou je kind wel wat meer uitdaging kunnen gebruiken?
Voelt je kind zich vaak anders en niet begrepen?

Voor ouders van hoogbegaafde kinderen is het een zoektocht naar antwoorden. Je hebt veel vragen over je kind. Je vindt veel informatie op internet. Toch heb je nog niet alle antwoorden gevonden. Voor u als ouder biedt MayWayHB de training Hoogbegaafd Thuis. Deze training is bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen in de basisschool leeftijd

Meer informatie over de inhoud en data vind je hier: Training Hoogbegaafd Thuis.

Uw weet uit eigen ervaring dat uw kind op een andere manier denkt en doet dan andere kinderen en dat het enorm gevoelig kan zijn. 

Wat houdt hoogbegaafdheid nou precies in? 
Welke hulp is er beschikbaar?
Hoe kan ik mijn kind goed begeleiden?

 

Zoektocht

Uw zoektocht als ouders van een hoogbegaafde kind heeft nog niet alle antwoorden opgeleverd. Mogelijk zoekt u ondersteuning in de opvoeding van uw hoogbegaafde kind en wilt u hierover ervaringen uitwisselen met andere ouders. Of bent u op zoek naar begeleiding voor uw zoon of dochter?

Uw kind kan ook deelnemen aan een GelukkigHB groep. In deze groep komt uw kind tot een andere manier van leren en spelen met gelijkgestemden. Dit heeft een hele positieve invloed op hoe uw kind in zijn of haar vel zit.  Daarnaast kan uw kind individuele begeleiding voor uw kind is ook mogelijk. 

Gordontraining 

Voor ouders van hoogbegaafde kinderen is er ook de mogelijkheid om de Gordontraining “Effectief communiceren met kinderen” te volgen. Deze manier van communiceren met je kind gaat er vanuit dat je als ouder echt kijkt en luistert naar je kind. Er veel respect en ruimte voor wederzijds begrip. Voor een hoogbegaafd kind, met een sterk rechtvaardigheidgevoel, is het belangrijk dat het gezien wordt. En dat er respectvol met hem wordt omgegaan. Wil je meer weten over deze Gordontraining kijk dan op de website van : www.maywaygordontraining.nl