Hoogbegaafd Thuis

De training Hoogbegaafd Thuis biedt ouders veel inzichten en vaardigheden.
Voor ouders gebeurt er veel als ze er achter komen dat hun zoon of dochter hoogbegaafd is.  Het is het startsein van een zoektocht.

Ben je er net achter gekomen dat uw zoon of dochter hoogbegaafd is of weet u dit al langer? Uw weet uit eigen ervaring dat uw kind op een andere manier denkt en doet dan andere kinderen en dat het enorm gevoelig kan zijn. Het kan een hele zoektocht zijn om te vinden wat de beste begeleiding is voor uw kind.  Mogelijk zoekt u ondersteuning in de opvoeding van uw hoogbegaafde kind en wilt u hierover ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Als u al langer weet dat uw kind hoogbegaafd is, is er voor u al veel duidelijk. Uw weet uit eigen ervaring dat uw kind op een andere manier denkt en doet dan andere kinderen en dat het enorm gevoelig kan zijn. Of weet u net pas dat hun kind hoogbegaafd is? Mogelijk zoekt u ondersteuning in de opvoeding van uw hoogbegaafde kind en wilt u hierover ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Loop je als ouder vast in de opvoeding van je hoogbegaafde kind?
Heb je vragen over wat hoogbegaafd zijn nu precies betekent?
Wil je nieuwe stappen zetten?
Wil je leren hoe jij je kind beter kan begrijpen en begeleiden?

De Training Hoogbegaafd Thuis voor ouders wordt gegeven door MayWayHB. Deze training is bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen in de basisschool leeftijd.

In de training Hoogbegaafd Thuis krijgen ouders veel wetenschappelijk onderbouwde informatie verweven met praktische toepassingen hiervan. Ervaringen uitwisselen staat in het kader van de cursusstof en als ondersteuning of discussie materiaal. In combinatie met de praktische coaching is de cursus tevens een middel tot zelfreflectie en visie ontwikkeling. In 5 bijeenkomsten van 2 uur worden de hieronder beschreven onderwerpen behandeld.

  • Basiskennis hoogbegaafdheid
  • Acceptatie
  • Ontwikkeling HB-kind
  • Communicatie met je kind
  • Anders zijn
  • Mindset
  • Discussie
  • Dabrowski
  • Eigen onderwerpen
  • Vragen

Uw investering hiervoor bedraagt € 250,00. (Echt)paren tweede persoon € 200,00. Dit is inclusief 21% btw Voor meer informatie kan je ook de Flyer lezen: oudercursus flyer

Voorjaar 2020

Bij voldoende belangstelling start er een training- dec- jan- feb

training hoogbegaafd thuis ouders
Reacties van Ouders

” Mijn dochter heeft het super gehad. Het was zo bizar om te zien bij het eten; ze kletste voluit, heel zelfbewust en vol zelfvertrouwen, maakte opmerkingen waardoor ze opeens veel ouder leek. 
Het verschil was zo bijzonder om te zien.”

Reactie van moeder na de MEIDENMIDDAG

“Het is heel fijn om te hebben kunnen profiteren van alle tijd en studie die Mayke in het onderwerp heeft geïnvesteerd. Iedere sessie leverde daardoor al een schat aan nieuwe informatie op. Door die informatie ook ter plekke en hardop te vertalen naar onze eigen kinderen, ging het meer leven en was het op een hele natuurlijke manier thuis toe te passen.”

Michiel Vader van twee hoogbegaafde kinderen

“Ik heb veel meer inzicht gekregen in de voorwaarden die nodig zijn voor een (hoogbegaafd) kind om goed in zijn vel te zitten. Met name met de enorme behoefte aan autonomie, die onze zoon heeft, is belangrijk om ruimte te geven. Door beter te kijken en luisteren naar wat hij echt denkt en voelt, is de dynamiek en sfeer in huis heel veel verbeterd. “

Michiel Vader van twee hoogbegaafde kinderen

“Ik was op zoek naar handvatten voor thuis, wilde beter snappen wat hoogbegaafdheid is en andere ouders leren kennen, die tegen vergelijkbare zaken aanlopen.”

Simone Moeder van twee hoogbegaafde kinderen